עלות בית חכם
רבים מאיתנו שהתעניינו בבית חכם ושדרוג בית קיים בטכנולוגיות חכמות נתקל בשאלה לגביי העלויות של התענוג ומחיר חיי הנוחות שבית חכם מספק לנו.
איזה בית חכם אתם מעצבים?
המחיר תלוי בסוג הטכנולוגיה החכמה שאתם משתמשים . החל מההחלטה האם להשתמש בבית חכם קווי או אלחוטי ועד לבחירת המותג שמייצר את המוצרים שתבחרו להוסיף לביתכם. אם תבחרו בקווי העלויות יהיו גבוהות משמעותית כמו גם הקושי הגדול בשינוי עתידי. בחירת מותגים יקרים כמו אפל וסמסוג יכולה להקפיץ את עלויות הבית החכם בעשרות אלפים לעומת הסתפקות במותג איכותי אך פחות פופולרי בשמו.
בית חכם או חצי חכם?
הקטגוריה של בתים חכמים כוללת בתוכה שלל גדול מאוד של אפשרויות עיצוב שונות וכמות אינסופית של גאדג'טים שמצטרפים לקטגוריה הזאת מידי שנה. זה לא אומר בהכרח שאתם חייבים להשתמש בכל מוצר חכם שקיים בשוק. רבים בוחרים לשדרג את ביתם לבית חצי חכם. אלו בוחרים את הפונקציות הרלוונטיות ביותר עבורם, את אפשרויות התפעול הנוחות ביותר בעלויות הנמוכות ביותר שקיימות ומחליפים רק באופן חלקי את מכשירי החשמל והאלקטרוניקה. במצב כזה יכול להיות שתיהנו ממים שהתחממו עוד לפני שהתעוררתם להדליק את הדוד אבל על מנת לכבות את האור שהשארתם בחדר האמבטיה לפני שינה תצטרכו לקום מהמיטה.
מנגד הגרסה המפותחת היא בית שכולו חכם. המשמעות היא שכל מערכות החשמל והאלקטרוניקה כולן מחוברות ביניהן וניתנות לשליטה אלחוטית או שליטה בעזרת פקודות קוליות. בדרך כלל בית חכם כזה יבוא גם עם עוזר אישי בדוגמה סירי או עוזר של גוגל ועם חיישני תנועה בבית שיוכלו לסייע בכיבוי והדלקה של אורות או מכשירים רלוונטיים רק על בסיס תנועה שנקלטת באותם חיישנים.
מה העלות?
אם כך בית חצי חכם שבחרתם להחליף רק חלק מהמכשירים החשמליים והאלקטרונים בו יכול לעלות החל מכמה אלפי שקלים עד 15,000 אלף שקלים כתלול בכמות המכשירים והמערכות שבחרתם להחליף והחברה שמייצרת את אותם מכשירים. בית חכם מלא הכולל את כל המערכות הנפוצות ובינהן תריסים,תאורה, מיזוג אוויר, מים, אבטחה, חיישני תנועה ומערכת מדיה חכמה יכול לעלות בין 30,000-62,000 שקלים.
על מנת להנות ממטבח חכם, מקלחת חכמה ושירותים חכמים עם בידה כמובן שתצטרכו לשלם יותר כתלות במחיר הריהוט והמוצר.