בית חכם: איזה מערכת לחבר קודם
רבים שומעים לאחרונה על טכנולוגיות חכמות באופן כללי והפופולריות של בית חכם הולכת ועולה כמו כן. בעשור האחרון עשינו קפיצה משמעותית בקדמה האלקטרונית והתפתחנו יותר מכל נקודת זמן אחרת. חלק מהסיבות להתפתחות המשמעותית הזאת היא הביקוש ההולך ועולה לטכנולוגיות מסוג זה בעיקר בניסיון להקל על תפעול משק הבית ועסקים שונים.
מהן המערכות שקיימות בבית חכם
מערכות שניתן לחברן למערכת הממוחשבת של בית חכם כוללות: מערכת מיזוג אוויר, חימום מים, מערכת התאורה, גינון ומערכת התריסים. כמו כן ישנן מערכות הגנה ואבטחה לבית שגם כן בעלות אפשרות להתחבר למערכת חכמה או נמכרות כמערכת חכמה שאינה תלויה בחיבורים של מערכות אחרות. כפי שאתם מבינים המערכות הן שונות ורבות וכיום ניתן לחבר כמעט כל מוצר חשמלי. לכל אחת מן המערכות יתרון אחר בשימוש ביתי והשאלה הנשאלת היא באיזו מערכת להשקיע קודם.
אפשרויות המרה לבית חכם
בית חכם לא חייב להיות כולו מרושת במערכות חכמות. ניתן לחבר בית למצב של "חצי חכם" או אפילו לחבר מערכת אחת בודדת או מספר מערכות בודדות אפילו מבלי לחבר ביניהם הכל תלוי בתכנון בית חכם לפרטי פרטים. לדוגמה ניתן לקנות במחסני חשמל תאורה חכמה שתעלה 350 שקלים בערך למנורה בודדת. לחילופין ניתן גם לחבר מספר רב של מערכות ולסנכרן את כולן בממשק אחד כמו אפליקציה ייעודית או עוזר קולי. אלו תלויים כמובן בשני דברים עיקריים האחד הוא הצרכים של בני הבית והשני הוא ההשקעה הכלכלית שכרוכה בדבר.
איזה מערכות מומלץ לחבר לטכנולוגיה חכמה?
בדרך כלל כשמתחילים לתכנן את שדרוג הבית לחכם מתייחסים לצרכים של המשפחה והמכירים שנמצאים בשימוש הרב ביותר בבית. לדוגמה אנשים שהמזגן הוא המכשיר החשוב להם ביותר מומלץ לחברו לפני הכל. לעומת זאת אנשים מבוגרים שזקוקים לתאורה בלילה על מנת ללכת לשירותים בבטחה מומלץ להתקין מערכת תאורה חכמה. מעבר לצרכים של המשפחה בדרך כלל מחברים את מערכת התאורה, מיזוג אוויר וחימום מים, מערכת בידור ואבטחה. אלו נמצאו כמערכות בשימוש הרב ביותר בבתים חכמים ויחד עם מוצרים בודדים שנמצאים כמובלים בתחום כמו האיירובוט שנמצא בבתים רבים מאוד בארץ.
באופן כללי הבית ורמת האבזור שלו בטכנולוגיות חכמות היא תלויה בדיירי הבית והצרכים האינדיבידואלים שלהם.